петък, 28 февруари 2014 г.

Политически чадър над мафията.

           Политически чадър над престъпността




Наркоканал преминаващ през България

Четири правителства покровителстват един от най-големите наркоканали, преминаващи през територията на страната ни. Това твърдение изказа днес журналистът Григор Здравков от Легия „Антимафия“. По неговите думи сред замесените политически имена в прикриването на престъпния трафик са тези на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Румен Петков, Ваньо Танов и Валентин Петров.

Здравков бе категоричен, че в докладите на спецслужбите често споменавано име е това на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев, който е спряган за гарант по сделката с рекордното количество кокаин, което залови МВР преди дни.

По думите на Григор Здравков в продължение на години от 2002 г. насам у нас се водят разработки по въпросния наркоканал. Разследващите обаче удрят на камък, тъй като замесените лица се оказват сътрудници на специализираните органи. Това, според Здравков, е показателно върху това как се опъва политически чадър върху престъпния контингент у нас.

* * *

Дългогодишният шеф на оръжейния склад на столичната полиция Красимир Нешев призна, че е бил тартор на банда за търговия с оръжие, сключи споразумение със спецпрокуратурата и получи 3-годишна условна присъда.

42-годишният Нешев продавал „Макаров“ за около 500 лв. като доставял оръжия. По време на разследването полицай под прикритие купил на три пъти пистолети от бандата.
Смята се, че групата е действала поне година, и са продадени над 20 пистолети и автомати. Според събраните данни от разследващите оръжейникът изнасял от склада на столичната полиция пистолети, заличавал е номерата и ги е продавал по поръчка. Четирима от участниците в бандата му също признаха вина и сключиха споразумения в спецсъда.

* * *

Как държавата ни краде легално?

Плоският данък е едно свлачище, което отнася България в небитието и сега ще ви го докажа с факти.


Дори не ви трябват умножение и деление, за да видите ясно, че всичко, което ви говорят вече втора петилетка за плоския данък, е чиста лъжа. Лъжа е, че увеличава данъчните приходи. Лъжа е, че “осветява” бизнеса. Лъжа е, че привлича инвестиции. Истината е точно обратното и то ще ви извади очите.

Сами можете да разгледате бюджетните отчети на страницата на Министерството на финансите и да ги съпоставите. Но за да ви спестя труда, аз съм подбрал някои опорни числа.

Да започнем с данъка върху доходите на физическите лица (ДДФЛ). На пръв поглед след въвеждането на плоския данък през 2008 г. има увеличение в приходите, макар и мизерно, в сравнение с увеличението през 2007 година. При еднакъв ръст на БВП (брутен вътрешен продукт). Би трябвало да е повече, а е три пъти по-малко.

През 2008 г. бе въведен и

един друг, съвсем

нов допълнителен

данък -

премахнат бе необлагаемият минимум. Да го наречем “данък бедност”. Стотици хиляди мизерстващи българи започнаха да плащат десятък върху своята мизерия и това естествено увеличи приходите в бюджета. Повтарям, нямаше никакво “осветяване” на богатството.

Имаше нов данък и нови данъкоплатци -най-бедните.

Какви са постъпленията от данък бедност ?

 Това число няма да намерите в официалните отчети, нито в статистиките – то е засекретено.

Но през декември министърът на труда и социалните грижи каза по радиото, че ако днес се върне необлагаемият минимум, бюджетът ще се лиши от 600 милиона лева.

Проф. Иван Ангелов пък го изчислява на 500 милиона. Аз приемам числото на министъра, защото той е началство и знае тайните сметки на държавната бюрокрация.

Като дял от БВП преди 5 години корпоративният данък е бил 3,2%, а през 2012 г. се е свлякъл до жалките 1,9%.....от това следва че, най-бедните плащат данък, а най-богатите се радват на печалби...Така средния и дребен бизнес умира бавно, но сигурно.

Нищо чудно за 5 г. да сме изхвърлили на бунището 10% ръст на БВП. Това е реалната заслуга на данък бедност. Ние ли сме най-умните в Европа? Защото САМО НИЕ махнахме необлагаемия минимум.

Умните европейци и американци знаят – данък бедност прибира тъкмо парите с най-висок мултипликатор и тогава растежът умира като препикано мушкато.

Безработицата расте, защото богатите бизнесмени и спекулативните работодатели не откриват нови работни места. Стоят си рапите в банките, трупат лихви, но стиснатите бизнесмени и лев не дават за нов цех -производствен. Защо, знаете ли?

Не, и за миг не ви минава през ума!

Тези богаташи знаят че щом няма потребление, бизнесът им умира.Защо не инвестират тези богати хора? Седят върху вързопи с пари, а не искат едно цехче да открият!
Вече станаха около 150 най-богати българи, които си пестят парите тук на наша територия. Според БНБ българите са спестили до 2012 г близо 35 милиарда лева.

А, според г-н Ганев свиването на корпоративните данъци се дължи на кризата в Европа и всякаква друга мисъл граничи с лудост.Но, тук не е Европа. Българите не купуват скъпи стоки. Забелязвате ли какво купуват повечето от тях?

 Има

липса на

потребление

у дома. Бизнесът умира не защото Ирландия и Испания имат проблеми, а защото тук и у нас от най-бедните се отнемат 600 милиона годишно и не им остава за хляб, мляко и нови обувки. И като падат кепенците на фирмите, изчезват и работните места, потреблението пак се свива, пак падат нови кепенци и така от година на година, ........последният да изгаси тока.......

Но дотук говорим само за преки данъци, а дялът им е нищожен – едва 1/4 от данъчните постъпления. Само че преди плоският данък беше към 1/3. Преди три петилетки – наполовина.

Все по-голям и по-голям дял пада върху косвените данъци – ДДС, акцизи, глоби и т.н. А тези данъци са регресивни, те удрят в най-голяма степен най-бедните и средните и почти не засягат богатите. Много ясно, че свиват потреблението, увеличават неравенството и убиват бизнеса.

В България сега се гордеем с най-регресивната данъчна система в Европа и на планетата и чакаме светлото бъдеще.


копирано.


Няма коментари:

Публикуване на коментар